2007 Gliding Grand Prix

Sellal kui meie siin jõuluvanasid mängisime ja verivorsti ning vennaihuga kolesterooli kergitasime, toimus Uus-Meremaal Omarama purilennuparadiisis purilennu Grand Prix. Täpsemalt siis 19-24 detsember 2007.

Võitis loomulikult Sebastian Kawa. Kurvema uudisena sai surma Herbert Weiß, kes põrutas vastu mäge.

Täpsemalt asja kohta siit. http://www.gpgliding.com/

Kawa on fantastiline kuju. Viimati lõpetas võistluse mingil muul kohal kui esimene 2001.a. (oli siis kolmas) Pärast seda on osaletud 12 võistlusel ja võidetud need kõik.

Kommentaarid

Kawa oli möödunud aastal ka leedus EM il, kus võitis Club klassis. Olukorras, kus 87 purilennukit enam-vähem korraga maanduma tulid, tegi Kawa 150-200 m kõrgusel lennuvälja kohal sõlme. Sabetzkis kirus teda kõvasti, sest manööver oli väga ohtlik.  Kawa maandumasBrawo: Kawa maandumas
Pildistasin seda purjekat sellepärast, et teada, kes see huligaan oli. Poola kütusegigant ORLEN toetab purilendureid kõvasti.

einar

2006 aasta GP- l jäi Kawa vist teiseks.

Võitis. Vaata FAI rankingut siin ja klikkides nimel saad võistlustulemused: http://www.fai.org/gliding/rankings/

See webcast "GP Gliding Explained" vasakus servas on päris huvitav vaadata. Väidetavalt on tehtud läbimurre meedia kajastuses. Ja rakendatud on just täpselt seda, mida ma paar kuud tagasi rääkisin:
http://www.purilend.ee/node/2238

Võiks selle viite Kruuda meediakanalile saata, äkki saavad sealt mingeid huvitavaid klippe näitamiseks.
Hendrik

Otse link on kah videodele:
http://video.airsportslive.com

Videod on tasulised

Ja isegi tasu eest ei saa enam. Kirjas on, et täispilet annab võimaluse kuni 2 nädalat peale MM-i videosid vaadata. Peab ootama DVD valmimist.

Ridalis liikus suvel vist eelmise aasta DVD?
Hendrik

Sa vist ei kujuta ette, milline papp sinna alla pandi, et sellist pilti toota. Helikopterilt otsepilt, iga purjekas kaameraid täis, mis üle teise kopteri transleeritakse ülekandepulti, kus see jooksult kokku miksitakse, lisatakse real-time 3D animatsioon, mis annab ettekujutuse purjekate asukohast ja instrumentide näitudest (eeldab vastavaid transpordereid purjekates) jne. Kogu Kruuda televisiooni eelarve pole nii suur, et seda pulli kinni maksta. Me ei suuda oma lennukitele korralikke instrumentegei muretseda. Isegi FAI sertifitseeritud dataloggereid ei ole, mis oleksid vajalikud kui keegi tahaks vanu eesti purilennurekordeid lüüa. Aga küll me august välja ronime ja lätlastelegi koha kätte näitame Smile

Ma ei mõtlegi, et peame MM-i järgi tegema.

Minu mõte oli:
1. Kui Kruudale meeldib, siis leiavad raha, et vaatajatele näidata huvitavaid klippe MM-lt. See on midagi uut, mis võiks meelitada TV tarbijaid rohkem nende kanalit vaatama. Ja samas meelitaks see rahvast ka Ridalisse.
2. Korraldada näidisvõistlus ainult kahe purilenukiga. Õhuvõtted teeme wilgaga, purjekasse paneme tavalised mälukaartiga HDTV või DVD kaamerad, datalogerid tavalised. Kalev Spordi meeskond kütib lennukeid pöördepunktide juures pikkade teledega. Hiljem monteerime videod kokku ja teeme ka SeeYou-ga animatsioonid. No see ei lähe palju maksma. Aga kui seda Kalev Spordist aeg-ajalt näitama hakatakse, siis oleks reklaam, mis sugune.

Selle otse-ülekande tegemise võib jätta tulevikku. See ei ole kah eriti kaugel, tehnoloogia odavneb ja liikmeid (võistlejaid) tuleb loodetavasti juurde. Küll leiab sponsorid kah.
Hendrik